Σύνδεση Χρήστη Εγγραφή Χρήστη Επιβεβαίωση Κωδικού
Email Username

Τα «μπλεξίματα» των μηχανικών με το Ασφαλιστικό

Το πλήθος των προβλημάτων, τεχνικών και άλλων, τα οποία ανέκυψαν στη φάση της εφαρμογής του νέου Ασφαλιστικού και για τον κλάδο των μηχανικών, η προοπτική αντιμετώπισης παρατηρούμενων ιδιομορφιών και η ανάδειξη στρεβλώσεων που εντοπίζονται, αναλύθηκαν χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης που διοργανώθηκε στα γραφεία του ΤΕΕ στη Λάρισα με τον πρόεδρο του Ταμείου τους, ο οποίος ταξίδεψε από την Αθήνα προκειμένου να τους ενημερώσει.

Ο πρόεδρος ΤΜΕΔΕ Κων. Μακέδος, μίλησε στους Λαρισαίους μηχανικούς με θέμα «Νέος Ασφαλιστικός Νόμος 4387/2016 και η λειτουργία του νέου φορέα ΤΜΕΔΕ» και εν συνεχεία απάντησε με υπομονή σε πληθώρα ερωτήσεων που είχαν διατυπωθεί από τους ασφαλισμένους και οι οποίες αφορούσαν σε γενικότερα ή και προσωποποιημένα προβλήματα που διαπιστώνουν οι μηχανικοί.

Ο Κ. Μακέδος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πρόβλημα που υφίσταται καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η μεταβίβαση όλης της περιουσίας του ΤΣΜΕΔΕ στο διάδοχο ΤΜΕΔΕ, κάτι που θεωρείται απαραίτητο από τη μελέτη βιωσιμότητας που έχει εγκριθεί ώστε αυτή να στοιχειοθετείται.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι η μη λειτουργία κάποιων διοικητικών επιτροπών ταλαιπωρεί ασφαλισμένους καθώς δεν εξετάζονται διάφορα αιτήματά τους. Επίσης ότι παρατηρούνται ζητήματα στον υπολογισμό των εισφορών καθώς και στην παράλληλη ασφάλιση.

ΠΗΓΗ

JoomShaper