Σύνδεση Χρήστη Εγγραφή Χρήστη Επιβεβαίωση Κωδικού
Email Username

Έως 30 Απριλίου και 30 Μαΐου η υποβολή εκκαθαριστικών ΦΠΑ

Υ.Α. ΠΟΛ 1074/14.03.2014/Υφ. Οικ. "Τροποποίηση του χρόνου υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. έτους 2013 και εφεξής"

Για απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία

Απόφαση για το χρόνο υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ 2013 εξέδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης.

Προκειμένου να διευκολύνει τους υποκειμένους σε ΦΠΑ φορολογουμένους στην υποβολή των εκκαθαριστικών δηλώσεων η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε ότι η εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ θα υποβάλλεται στη ΔΟΥ υποβολής της δήλωσης φορολογία εισοδήματος του φορολογούμενου ως εξής:
  • Μέχρι την 30ή Απριλίου του επόμενου έτους για τους υποκείμενους που κατά τη λήξη της διαχειριστικής περιόδου τηρούσαν απλογραφικά βιβλία βάσει του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών ή δεν υποχρεούνται σε τήρηση βιβλίων του ΚΒΣ.
  • Μέχρι την 30ή Μαΐου του επόμενου έτους, για τους υποκείμενους που κατά τη λήξη της διαχειριστικής περιόδου τηρούσαν διπλογραφικά βιβλία βάσει του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, το Δημόσιο, καθώς και στην περίπτωση λήξης της διαχειριστικής περιόδου λόγω θανάτου φυσικού προσώπου.

Η απόφαση του υφυπουργού ξεκαθαρίζει πως προκειμένου να είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης θα πρέπει όλες οι περιοδικές δηλώσεις που αφορούν την διαχειριστική περίοδο να έχουν υποβληθεί πέντε εργάσιμες ημέρες πριν τις ανωτέρω καταληκτικές προθεσμίες.

Πηγή

JoomShaper