Σύνδεση Χρήστη Εγγραφή Χρήστη Επιβεβαίωση Κωδικού
Email Username

Επιστολή προς το Δήμο Ξάνθης για τα προβλήματα λειτουργίας της Υ.ΔΟΜ. Ξάνθης

 

 

 

Ξάνθη, 22 Ιαν 2014

Ανθ. Γ. Μιλτιάδου 24, 67100

ΠΡΟΣ:

 1) Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μ. Στυλιανίδη

Ξάνθη, Τ: 2541083929

               2541102240          

 

 2) Αντιδήμαρχο Ξάνθης κ. Ν.

     Σπυριδόπουλο                         

F: 2541083928

 

    

http://smmidexanthis.gr

ΚΟΙΝ:

 1) Πρόεδρο ΤΕΕ Θράκης κ. Ν.                   

 

 

     Παπαθανασίου

 

 

 2) Προϊστάμενο Υ.Δομ. Δήμου Ξάνθης κ. Ν.

 

 

     Νικολόπουλο

 

 

 

Θέμα:

“Προβλήματα λειτουργίας της Υ.ΔΟΜ. Ξάνθης”

Κύριοι,

είναι γνωστό ότι ο κλάδος των μηχανικών βιώνει ίσως τις μεγαλύτερες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε σχέση με άλλους επαγγελματικούς κλάδους, δεδομένης της τεράστιας πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας πανελλαδικώς και την παρατεταμένη ύφεση της χώρας.

Ταυτόχρονα με την αυξημένη α-εργία των συναδέλφων μηχανικών, συντελούνται και ριζικές-συνεχείς αλλαγές στην νομοθεσία και τους κανονισμούς (ηλεκτρονική πλατφόρμα, Ν.Ο.Κ., ν.4014/2011, ν.4178/2013 κτλ) δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην κατανόησή και εφαρμογή τους ώστε να είναι δημιουργικοί και παραγωγικοί.

Στις αλλαγές αυτές περιέχεται και η λειτουργία της Υ.ΔΟΜ. Ξάνθης με τη νέα μορφή της αλλά και τον καθημερινό τρόπο λειτουργίας της, δέκτης παραπόνων των οποίων γίνεται ο σύλλογος μας καθημερινά από τους συναδέλφους μηχανικούς.

Ειδικότερα τα παράπονα λειτουργίας της Υ.ΔΟΜ. Ξάνθης εστιάζονται στα παρακάτω:

1)     Το χωροταξικό πρόβλημα της υπηρεσίας η οποία αν και επισήμως πλέον αποτελεί μία υπηρεσία, είναι μερικώς διασπασμένη χωροταξικά σε δύο υπο-υπηρεσίες χωρίς διακριτές λειτουργίες, με προβληματικές και ασαφείς διαδικασίες γραμματειακής υποστήριξης και χωρίς ξεκάθαρες αρμοδιότητες των εργαζόμενων συναδέλφων. Συγκεκριμένα, η “άνω” πολεοδομία έχει γραμματεία της οποίας χρέη εκτελεί συνάδελφος μηχανικός χωρίς πρωτόκολλο! και η “κάτω’’ ούτε πρωτόκολλο ούτε γραμματεία όταν απουσιάζει η μία και μοναδική υπάλληλος. Επίσης, διαδικασίες χρέωσης φακέλων αλλά και μετακίνησης υπαλλήλων σε διάφορες ώρες και ημέρες μεταξύ των υπηρεσιών μόνο πρόβλημα δημιουργούν σε καθημερινή βάση και δεν βοηθούν στην εξυπηρέτηση των συναδέλφων

2)     Το αρχείο της υπηρεσίας, το οποίο είναι επίσης και αυτό διασπασμένο σε τρία σημεία όπως έχει επισημανθεί και στο παρελθόν με σχετικές επιστολές του συλλόγου χωρίς αποτέλεσμα. Ειδικά με τις τελευταίες νομοθετικές διατάξεις των ν.4014/2011 και ν.4178/2013 είναι επιτακτική ή ανεύρεση στοιχείων για θέματα τακτοποίησης, νομιμοποίησης ή ανασύστασης φακέλου κάτι όμως το οποίο είναι αδύνατο διότι ένα μεγάλο τμήμα του αρχείου βρίσκεται εγκαταλελλειμένο στο υπόγειο του κτιρίου της στέγης γραμμάτων και τεχνών χωρίς να υπάρχει διάθεση από την πλευρά της υπηρεσίας να το επαναφέρει και ίσως ακόμη και να το ψηφιοποιήσει.

3)     Η ουσιαστική λειτουργία των παρεχομένων υπηρεσιών, ή οποία έχει χάσει πλέον τον στόχο και σκοπό της, την εξυπηρέτηση δηλαδή των πολιτών και τη διεκπεραίωση των πολεοδομικών αρμοδιοτήτων. Είναι πλέον κουραστική η επιφανειακή αντιμετώπιση των θεμάτων σε νέα άγνωστα ζητήματα, η αντιμετώπιση θεμάτων βάσει προσωπικής κρίσης διαφορετικά από τον κάθε υπάλληλο ξεχωριστά, η εύκολη αναζήτηση απαντήσεων μέσω τρίτων φορέων (ΠΕΧΩ, Υπουργείο) με χρονοβόρα διαδικασία ερωταπαντήσεων, η αποδοχή αυτών των απαντήσεων μόνο όταν συμφωνούν με την άποψη της υπηρεσίας και τέλος η ασυνέχεια λειτουργίας και ροής της υπηρεσίας στη διεκπεραίωση φακέλων από τυχόν αδειοδότηση υπαλλήλου (ιδίως τους θερινούς μήνες)

Σύμφωνα με τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η επίλυση των παραπάνω ζητημάτων στα οποία ο Σ.Μ.Μ.ΙΔ.Ε. Ξάνθης θέτει τα εξής ερωτήματα:

1) Ποιες είναι οι ενέργειές σας σχετικά με την επίλυση του χωροταξικού προβλήματος ώστε να μειωθούν οι άσκοπες μετακινήσεις των συναδέλφων;

2) Τι ενέργειες έχουν γίνει και γιατί καθυστερεί η ενοποίηση, η ανασύσταση και οργάνωση του αρχείου;

3) Πως θα επιλύσετε το πρόβλημα προσωπικών συμπεριφορών και αναποτελεσματικότητας του προσωπικού που πολλές φορές έρχεται ακόμη και σε πλήρη αντίθεση με την προϊσταμένη αρχή;

 Σημειώνεται στα παραπάνω ότι ο Σ.Μ.Μ.ΙΔ.Ε. Ξάνθης είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ μηχανικών και συναδέλφων υπαλλήλων για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων που σκοπό έχουν να διευκολύνουν τους συναδέλφους μηχανικούς και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες  στις καθημερινές τους συναλλαγές.

                                                                                                       Με Εκτίμηση 

                                                                                                         Για το Δ.Σ.

                                                                                                        Η Πρόεδρος

                                                                                                    Σταυρούλα Βλάχου

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Επιστολή προς Δήμο Ξάνθης για ΥΔΟΜ 22.01.2014.pdf)Επιστολή προς Δήμο Ξάνθης για ΥΔΟΜ 22.01.2014.pdf105 Kb717 Μεταφορτώσεις
JoomShaper