Σύνδεση Χρήστη Εγγραφή Χρήστη Επιβεβαίωση Κωδικού
Email Username

Οι δαπάνες για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων το 2014

Υ.Α. ΠΟΛ1070/07.03.2014Υφ. Οικ.-ΦΕΚ 580/Β/10.03.2014 "Καθορισμός δαπανών για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων για το φορολογικό έτος 2014

Τις δαπάνες για τις οποίες απαιτείται προσκόμιση αποδείξεων για το φορολογικό έτος 2014, καθορίζει με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1070/7.3.2014 το Υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου το ποσό μείωσης φόρου που προκύπτει με βάση την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων να διατηρηθεί ακέραιο, ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος και μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ. Το ποσό των αποδείξεων που προσκομίζονται γίνεται αποδεκτό μόνο εφόσον έχει περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση, λογίζεται συνολικά και για τους δύο συζύγους και επιμερίζεται μεταξύ τους ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα ατομικό εισόδημα.

Οι αποδείξεις που προσκομίζονται πρέπει να αφορούν αγορές αγαθών και υπηρεσιών που πραγματοποιεί ο ίδιος ο φορολογούμενος, η σύζυγος του ή τα τέκνα που τον βαρύνουν και περιλαμβάνονται στις παρακάτω ομάδες του δείκτη τιμών καταναλωτή της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
− Ομάδα 1 (Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά),
− Ομάδα 2 (Αλκοολούχα ποτά και καπνός),
− Ομάδα 3 (Ένδυση και υπόδηση)
− Ομάδα 4 (Στέγαση) μόνο οι υπηρεσίες και τα είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας.
− Ομάδα 5 (Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες)
− Ομάδα 7 ( Μεταφορές) μόνο οι μεταφορές πραγμάτων, η συντήρηση και η επισκευή αυτοκινήτου / μοτοσυκλέτας, τα ανταλλακτικά, τα καύσιμα και τα λιπαντικά,αντιψυκτικό, μίσθωση ταξί.
− Ομάδα 9 (Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες)
Δεν λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές στη Δημόσια Τηλεόραση και σε συνδρομητικά κανάλια.
− Ομάδα 10 (Εκπαίδευση) μόνο τα δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών.
− Ομάδα 11 (Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια)
− Ομάδα 12 ('Αλλα αγαθά και υπηρεσίες)
«Δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για κάθε είδους ασφάλιση».
Επίσης, δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, η καταβαλλόμενη διατροφή, οι δωρεές και οι δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων.
Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Προσκόμιση αποδείξεων για φορολογικό έτος 2014.pdf)Προσκόμιση αποδείξεων για φορολογικό έτος 2014.pdf67 Kb695 Μεταφορτώσεις
JoomShaper