Σύνδεση Χρήστη Εγγραφή Χρήστη Επιβεβαίωση Κωδικού
Email Username

Νέο πρόβλήμα από την ΥΔΟΜ Ξάνθης με το ΦΕΜ

Νέα καταγγελία για την ΥΔΟΜ Ξάνθης έφτασε στο ΣΜΜΙΔΕ από συνάδελφο. Αυτή τη φορά φαίνεται η Υπηρεσία να έχει πρόβλημα και να μην μπορεί να προσαρμοστεί με το νέο τρόπο καταβολής του ΦΕΜ.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία αμφισβητεί τη γνησιότητα του εντύπου εντολής πληρωμής για τον φόρο καθώς επίσης και το αποδεικτικό πληρωμής από το i-bank, ενώ θεωρεί ότι ούτε η βεβαίωση που εκδίδεται από το taxisnet μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποδεικνύει την πληρωμή του φόρου. Δηλαδή, η υπηρεσία εμέσως πλην σαφώς κατηγορεί τους μηχανικούς για πλαστογραφία. Επίσης, λόγω δυνατότητας ακύρωσης των ηλεκτρονικών πληρωμών εντός 24ώρου, η υπηρεσία δεν κρίνει επαρκή τα προσκομιζόμενα έγγραφα.

Συν τοις άλλης, ενώ απαίτησε από συνάδελφο την προσκόμιση της κίνησης του λογαριασμού του από την ημέρα της πληρωμής και για 4 ημέρες, αγνωώντας ότι παραβιάζει προσωπικά δεδομένα, έκρινε και πάλι ότι τα προσκομιζόμενα έγγραφα δεν μπορούν να αποδείξουν την πληρωμή του φόρου. Για το λόγο αυτό απαιτεί πέρα από τα ήδη προσκομισμένα έγγραφα και υπεύθυνη δήλωση από το μηχανικό με το γνήσιο της υπογραφής ότι τα έγγραφα αυτά είναι γνήσια και ότι η πληρωμή δεν ακυρώθηκε.

Σημειώνεται ότι μετά από την υποβολή της εντολής για πληρωμή του φόρου ο μηχανικός δεσμεύεται απέναντι στην εφορία για την άμεση καταβολή του και αν δεν πληρωθεί υποχρεώνεται να καταβάλλει πρόστιμο.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι μία ηλεκτρονική διαδικασία που διευκολύνει εν μέρει τους μηχανικούς αποτελεί σκόπελο για την ΥΔΟΜ Ξάνθης, η οποία περιπλέκει υπέρ του δέοντος τη διαδικασία και υπερβαίνει των καθηκόντων της παίζοντας το ρόλο του ΣΔΟΕ!

JoomShaper