Σύνδεση Χρήστη Εγγραφή Χρήστη Επιβεβαίωση Κωδικού
Email Username

Πρόοδος & Αναβάθμιση ΤΕΕ: προτάσεις για το Ασφαλιστικό

Οι Έλληνες Διπλωματούχοι Μηχανικοί έρχονται αντιμέτωποι με την ψήφιση ενός νέου νόμου, που θα οδηγήσει σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και θα στείλει ακόμα περισσότερους Ελεύθερους Επαγγελματίες σε κλείσιμο των βιβλίων τους και άτακτη φυγή προς το εξωτερικό, επισημαίνει η "Πρόοδος και Αναβάθμιση - ΤΕΕ". Στο πλαίσιο αυτό, προβαίνει σε τέσσερις προτάσεις για την αντίδραση του κλάδου. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση προς τη Διοικούσα Επιτροπή ΤΕΕ, με κοινοποίηση στα Μέλη της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με μεγάλη αγωνία το σύνολο του Τεχνικού Κόσμου, που έχει απομείνει στην Πατρίδα μας και αγωνίζεται καθημερινά, κάτω από αντίξοες εργασιακές συνθήκες, παρακολουθεί τις εξελίξεις για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, οι οποίες για μια ακόμη φορά θα επιβαρύνουν περαιτέρω με ασφαλιστικά-φοροεισπρακτικά βάρη τον κλάδο μας.

Οι Έλληνες Διπλωματούχοι Μηχανικοί, πριν ακόμη προλάβουν να συνειδητοποιήσουν το «ΣΟΚ» και το πραγματικό μέγεθος των επιπτώσεων των αλλαγών από τον νόμο 4387/16 και τις πολυάριθμες ερμηνευτικές εγκυκλίους, έρχονται αντιμέτωποι με την ψήφιση ενός νέου νόμου, που θα οδηγήσει σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και θα στείλει ακόμα περισσότερους Ελεύθερους Επαγγελματίες σε κλείσιμο των βιβλίων τους και άτακτη φυγή προς το εξωτερικό.

Προτείνουμε με ευθύνη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και με συλλογική προσπάθεια όλων των Παρατάξεων και των Κλαδικών Συλλόγων τα ακόλουθα:

1. Ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Φορείς που εκφράζουν Ελεύθερους Επαγγελματίες στην Πατρίδα μας, για την καταδίκη όλων όσων συμμετέχουν στη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα εναντίον μας.
2. Νομικές ενέργειες, για το ύψος του κόστους που καλούνται να πληρώσουν οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες σε ασφαλιστικές-φορολογικές εισφορές.
3. Άμεση και διαρκή ενημέρωση από τα Περιφερειακά Τμήματα του ΤΕΕ για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό-φορολογικό.
4. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις υπό την αιγίδα ΤΕΕ, για να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο και να κριθούν από τους Διπλωματούχους Μηχανικούς αυτοί που πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στη «σφαγή» μας.

Πρόοδος και Αναβάθμιση - ΤΕΕ

 

Πηγή

JoomShaper